Riooltechniek

Stankoverlast

Stank in huis, het komt vaak voor en het kan flink wat overlast veroorzaken. Naast ongemak is het ook mogelijk dat de luchtkwaliteit in huis dusdanig wordt aangetast dat er gevaren ontstaan voor de luchtwegen. Naast stank door schimmelvorming is de riolering in en rond de woning vaak de bron van alle ellende. Gelukkig hoeft u voor een oplossing niet ver te zoeken of lang te wachten. Het team van Roy Reinigt staat voor u klaar!

Stankoverlast in huis? Neem dan direct contact op met de specialisten van Roy Reinigt voor een overzicht van de mogelijkheden.

Wat kun je tegen stank in huis doen?

Bij vochtproblemen is ventilatie de eerste stap, daarnaast moet schimmel en andere aanslag snel verwijderd worden. Houd er wel rekening mee dat schoonmaken niet méér sporen in de lucht brengt. Denk aan ook aan het verbeteren van de isolatie in huis, dat helpt eveneens stookkosten te verminderen.  Bij stankoverlast in de afvoer helpt het om gootsteenputjes schoon te houden, vaste materialen in de afvoer te vermijden en periodiek de riolering te laten controleren. Bij de afvoer kun je eventueel zelf de sifon loskoppelen en reinigen.

Roy-Reinigt-Westland-Reiniging-Renovatie-Riooltechniek

Hoe ontstaat stankoverlast?

Er zijn verschillende oorzaken van stank in huis. De twee meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Vocht in huis: Hierdoor kan schimmelvorming ontstaan, de sporen van schimmel verspreiden zich door de lucht. Ook kunnen ruimtes zoals de kelder en zolder vaak muf ruiken door een ontoereikende ventilatie en/of vochtwering.
  • Afvoer en riolering: Met al die viezigheid die dagelijks door het riool afgevoerd wordt is het onvermijdelijk dat er ook wat achterblijft in de pijpen. En dat kan na verloop van tijd voor onaangename luchtjes in huis zorgen.

Schakel de expert in bij stankoverlast

Stank in huis is een teken dat er iets niet goed functioneert. Zeker bij luchtjes in de badkamer, de keuken of het toilet kan dit duiden op een verstopping. Daarmee is stankoverlast een indicatie van een probleem dat zich snel kan uitbreiden. Schakel de experts in van Roy Reinigt, die hebben niet alleen een goede neus, maar ook de juiste apparatuur om de oorzaak van nare luchtjes op te sporen en een passende oplossing te bieden.

Laat stankoverlast snel en vakkundig oplossen, informeer vrijblijvend naar onze scherpe tarieven.