Gevelwerkzaamheden

Gevel voegen

Bij renovatie of reiniging van een gevel of buitenmuur mogen de voegen zeker niet vergeten worden. Het vervangen van het voegwerk zal een grote impact hebben op het totaalaanzicht van ieder pand met stenen. Het is daarbij wel van belang dat deze werkzaamheden op de juiste wijze uitgevoerd worden. Roy Reinigt kan naast gevelreiniging ook zorg dragen voor de gevel voegen. Op deze pagina leggen we uit wat de mogelijkheden zijn, en welke voordelen oud voegwerk vervangen oplevert.

Informeer naar de mogelijk bij gevels voegen en neem direct contact op met de experts van Roy Reinigt. We bekijken samen met u de situatie ter plekke voor een oplossing op maat.

Waarom de gevel voegen?

Door de oude voegen te verwijderen zal de gevel er direct mooier uitzien, daarnaast wordt oppervlakkige schade verwijderd. Daarmee zal het voegwerk minder poreus zijn en beter bestand tegen vuil en vocht die niet meer kunnen doordringen in het pand.

Hoe gaat Roy Reinigt te werk?

De bestaande voegen worden verwijderd met een mechanische beitel met compressor, de ruimte die hierdoor ontstaat zal gevuld worden met nieuw voegwerk. Slijpen is ook een vaak toegepaste methode. De beste wijze van handelen is afhankelijk van hoe dik de voeg is, en hoe groot de kans is op beschadiging van de stenen in de gevel. In sommige gevallen kunnen zachte voegen al met een hogedrukspuit worden verwijderd, wanneer het harde voegen betreft zal er een hakmachine aan te pas moeten komen.

Nieuw voegwerk hoeft geen ingrijpend karwei te zijn

Hoewel er uiteraard zorgvuldig gewerkt moet worden, valt een gevel voegen doorgaans niet onder grote onderhoudsprojecten. Het is wel een ingreep die behoorlijk wat voordelen op zal leveren. Wanneer u contact opneemt met de experts van Roy Reinigt zal er als eerste een afspraak worden gemaakt om de situatie te bekijken. Vervolgens wordt bepaald welke werkzaamheden nodig zijn om de gevel weer in optimale staat te brengen. De gevel voegen is daarbij een optie die interessant is om in het project mee te nemen.

Wanneer u merkt dat voegen zacht worden, afbrokkelen, poreus zijn geworden of er gewoon niet meer netjes uitzien, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Roy Reinigt voor een offerte op maat.