Riooltechniek

Riolering ontstoppen

De riolering is een prachtig stukje techniek die het woongenot enorm verhoogt…zolang de afvoer werkt. Bij een verstopping in het riool moet dit probleem zo snel mogelijk worden opgelost. Wanneer het toilet niet meer doorspoelt, het water niet meer uit het bad wegvloeit of wanneer er zelfs afvalwater terugkeert moet er onmiddellijk gehandeld worden. Dan is het goed om te weten dan de specialisten van Roy Reinigt 24/7 voor u klaar staan. Op deze pagina leggen we uit hoe het riool verstopt kan raken, en hoe riolering ontstoppen werkt.

Laat de vakmensen van Roy Reinigt snel en vakkundig de riolering ontstoppen, informeer direct naar de mogelijkheden.

Hoe raakt het riool verstopt?

Er lopen een aantal afvoerbuizen door de woning die een combinatie van water en afval moeten wegsluizen. Een deel van dit afval kan zich na verloop van tijd afzetten op de wanden van de buizen, het is ook mogelijk dat er een verstopping optreedt door vaste elementen zoals kluwen haar of proppen papier. Objecten zoals klein kinderspeelgoed en plastic verpakkingen kunnen ook voor verstoppingen in de riolering zorgen.

Roy-Reinigt-Westland-Reiniging-Renovatie-Riooltechniek

Zelf de riolering ontstoppen

De handige doe-het-zelver zal direct aan de slag gaan om het riool te ontstoppen, toch vereist deze klus vaak expertise en speciaal gereedschap. Het gebruik van chemische middelen is af te raden omdat deze producten vaak niet alleen het vuil oplossen maar ook schade toebrengen aan de afvoerbuizen. Een ouderwetse rubberen “plopper” op een houten steel is in veel gevallen de beste (tijdelijke) oplossing. Zo kunt u nog even vooruit terwijl u de specialisten inschakelt. Niet-bijtende huismiddelen zoals soda oplossingen in warm water willen ook nog wel eens helpen, maar dit werkt niet bij grote obstructies in de leiding.

Riolering laten ontstoppen

De experts van Roy Reinigt werken de klok rond, en dat is zeker bij rioolverstoppingen een geruststellende gedachte. In de meeste gevallen kunnen zij het euvel direct verhelpen, en waar nodig reparatiewerken uitvoeren. Uiteraard op basis van transparante tarieven en maatwerk oplossingen. Voorkom aanvullende problemen van een “handige klusser”, ook voor spoedklussen kunt u rekenen op de diensten van Roy Reinigt.

Snel een professional nodig voor ontstopping van het riool? Bel direct, we staan 24/7 klaar voor onze klanten.