Gevelwerkzaamheden

Gevel impregneren

Een belangrijke functie van gevels is het buitenhouden van water. Bij een poreuze gevel kan vocht doordringen tot diep in het pand, dit noemen we doorslaand vocht. Door de gevel te impregneren kan de buitenmuur waterdicht worden gemaakt waardoor water niet meer kan doordringen in de muren. Roy Reinigt verzorgt ook gevelimpregnatie voor zakelijke panden, op deze pagina kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Wil u graag een maatwerk offerte opvragen voor gevel impregneren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wat is gevel impregneren?

Bij gevelimpregnatie of hydrofoberen wordt een beschermende laag aangebracht die de buitenmuren zal beschermen tegen vocht zoals neerslagwater. Stenen en voegen kunnen na verloop van tijd poreus worden, er ontstaan kleine gaatjes. Vocht kan tot diep in de buitenschil doordringen met als gevolg doorslaand vocht. Het is ook mogelijk dat er scheuren of barsten ontstaan bij vorst, het water bevriest tot ijs en beschadigt het gebouw. Met gevelimpregnatie of hydrofoberen worden deze gaatjes opgevuld waardoor vocht niet meer kan doordringen.

Voordelen van gevelimpregnatie:

  • De geval wordt waterafstotend.
  • Er is minder kans op schimmelvorming.
  • Doorslaand vocht wordt tegengegaan.
  • De buitenwanden blijven langer schoon.
  • De gevel ziet er representatief uit.

Het belang van een gevel zonder mankementen

Voordat een gevel geïmpregneerd kan worden zullen de stenen en voegen gerepareerd worden wanneer er gebreken zijn. Denk aan afgebroken (delen van) stenen, voegwerk dat niet meer in goede conditie is etc. Na herstel van de gevel kan deze geïmpregneerd worden, de beschermende laag zal ervoor zorgen dat de buitenwanden minder snel vervuild raken, en dat vocht buiten blijft.

Stralen alvorens te impregeren

Om het impregneermiddel goed te laten hechten zal de gevel eerst gereinigd moeten worden, de specialisten van Roy Reinigt zullen uiteraard ook deze taak op zich nemen. Door de gevel te stralen wordt het oppervlak intensief gereinigd, het impregneermiddel kan dan dieper in de poriën dringen voor een optimale bescherming. Het is namelijk niet zomaar een coating die op de buitenzijde wordt aangebracht, het middel zal zich echt in de stenen en voegen nestelen. Het is daarbij van belang om eerst vakkundige gevelreiniging uit te laten voeren.

Informeer direct naar de mogelijkheden, de specialisten van Roy Reinigt staan voor u klaar om een maatwerk oplossing te bieden.