Riooltechniek

Rioolreiniging

Met zoveel buizen en pijpen achter de muren, en afvoerputjes die de hele dag door afval moeten verwerken, zal er een moment aanbreken dat het rioleringssysteem in huis niet meer naar behoren werkt. Hoewel periodiek onderhoud aan te bevelen is, heeft u niets aan dit advies wanneer stinkend afvalwater via de badkamer, keuken of toilet de woning vervuilt. Hoe deze problemen in de riolering kunnen ontstaan, en hoe dit zo snel mogelijk is op te lossen kunt u op deze pagina lezen.

Laat rioolreiniging snel en vakkundig uitvoeren door de specialisten van Roy Reinigt, vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Probleem bij de afvoer en riolering

Iedere afvoerbuis zal na verloop van tijd vervuild raken, dat geldt ook voor de riolering in huis. Helaas komt men daar vaak pas achter wanneer het te laat is. Als er geen periodiek onderhoud wordt gepleegd aan afvoer en leidingen, kan een probleem geheel onverwacht ontstaan. Vet en andere afvalproducten vervuilen in de loop der tijd de leidingen, terwijl proppen papier of objecten voor acute problemen kunnen zorgen.

Roy-Reinigt-Westland-02

Zelf riool reinigen

Naast de bekende “plopper” die een vacuüm creëert, een soda oplossing die vet oplost en de bekende middelen uit de supermarkt die met chemische reacties de symptomen bestrijden, is zelf het riool reinigen vooral een uitstel van het onvermijdelijke. Wanneer u liever niet tijd en geld verspilt aan tijdelijke oplossingen is de keuze voor professionele rioolreiniging snel gemaakt.

Professionele rioolreiniging

Veel problemen met de afvoer bevinden zich aan de start van de afvoer; de sifon ofwel zwanenhals. Deze gebogen buis zorgt ervoor dat er geen nare luchtjes naar boven komen, helaas is dit een punt waar vuil zich vaak ophoopt. Hoewel het vrij eenvoudig is om deze sifon los te koppelen, is het heel begrijpelijk dat bewoners liever niet letterlijk hun handen vuil maken aan deze klus. Daarnaast bestaat er een reële kans dat er verderop in de buizen nog andere vervuiling is opgetreden. De experts van Roy Reinigt kijken verder dan het afvoerputje en kunnen de gehele riolering inspecteren om zo eventuele zwakke punten op te sporen. In overleg met de bewoners zal bepaald worden welke oplossing het beste is.

Professionele rioolreiniging hoeft niet duur te zijn, en kan verdere schade en kosten voorkomen. Informeer naar de mogelijkheden.